lørdag 13. september 2008

Lørdags kveld i heimen

I dag har det vært et nydelig vær ute, for så vidt så har det vært like bra hele uka. Sola skinner fra klar, blå himmel. Høsten merkes allikevel godt fordi lufta er skarp. Og når sola går ned blir det skikkelig kaldt. Lufta er aldri så frisk som på denne tiden.
Det har ikke blitt så mye hagerier som jeg hadde planlagt. Har stort sett bare gjort "kose-ting" i hagen i dag; fotografert og sanket frø. Har i tillegg ryddet litt og har fremdeles alt for mange potter å vaske.
Kaos-bedet må gjøres om til neste år. Skal blant annet ikke ha alle de sortene der. Bedet ligger mot en rød vegg, slik at de lime-fargete Gladiolene har virkelig kommet til sin rett. Kanskje det blir et bed med bare Dahlia og Gladioler, det ville i så fall bli enklere når høsten kommer. Vel, vel.....har god tid til å bestemme meg, ingen ting kommer nemlig til å bli flyttet nå i høst.
Jeg har bestilt endel stauder, og de trenger jo også en plass i hagen. Hmmm.....hadde nesten glemt det av. Har bestilt sammen med Jolima, en ordre til Langangen og en til Zimtrade.
Geologiens dag har vært avholdt her i bygda i dag. Minstemannen gikk amok på utstilling, han har brukt alle sine sparepenger på fossiler og stein. Det var så vidt jeg fikk han med meg hjem, han var helt oppslukt. Vi dro også på en liten ekskursjon på et felt det visstnok var endel mineraler som ikke er vanlig overalt. Jeg var fornøyd fordi jeg fant ei stor steinhelle på parkeringsplassen, den var nok av helt vanlig gråstein.

2 kommentarer:

Villrose sa...

Nydelig Meconopsis du har som symbol her.
En plante som ikke er så lett å få til her i "Syden", synes jeg. Brunsneglen er også begistret for den :-((Men neimen om jeg gir meg)

Sagae sa...

Fossiler og stein - nettopp det våre gutter samlet da de var yngre. Husker de dagene godt - de ble så oppglødd ved hver ny anskaffelse. Det var en butikk like ved der vi bodde som solgte utelukkende det - de stod som regel med lange blikk. Koselig hobby.