torsdag 13. mai 2010

Deilig vårvær ute i dag

Har nettopp gått en runde i hagen og forsøkt å gjøre opp status. Men det er ennå for tidlig, mye kan fremdeles komme opp. Men med glede ser jeg at blant annet villvin har overlevd. Og det er utrolig. Kjøpte ei tvilsom grein på salg alt for sent i høst. Var nesten fri for jord, så det var med livet som innsats at den gikk vinteren i møte.
En av klematisene jeg kjøpte på salg ser meget tvilsom ut, men en annen har overlevd.
Nå har jeg vært på reise mer eller mindre de to siste ukene. Kom hjem i går kveld og det var utrolig deilig. Ikke minst deilig at vi har fridag i dag. Ingen fotballkamper heller. Så i dag blir det bare hjemmekos og haging.
Må prikle massevis, på overtid. Har et par potter som er meget overvokst.
Petuniane er blitt kjempeflotte planter. Det er jeg meget fornøyd med siden det vare et jomfruprosjekt. Blodbeger lengter til kaldere rom, så de flytter ut i drivhuset i dag. Men først skal de få ei kraftig frisering.
Apropos frisering: Minstemann har vært på bytur med mormor mens jeg har vært på reiser. Han hadde skikkelig langt hår, har spart i over ett år. Plutselig fant han i hemmelig ut at han hadde lyst til å klippe seg. Så nå har han fått den tøffe sveisen, helt kortklipt.

3 kommentarer:

krepsemor sa...

Alltid spennende å se hva som kommer opp, og synd med det som går ut...Vi har jo hatt en streng vinter, så mye har nok gått dukken! Lavendelen ser ganske tørr og død ut! Herlig vårvær her også, så nå håper jeg snøen holder seg borte til senhøsten!
Tenker gutten din var ganske forandret etter hårklippen =)
Ha en fin dag!

Rita Hogefeld sa...

Like spennende hvert år, å gå hagerunder etterhvert som snøen tiner bort. Prøver å trøste meg med at der noe har dødd, blir det plass til noe annet.

Petunia har jeg også vært heldig med i år. Jeg overvintret planter fra i fjor som jeg har brukt til stiklings-materiale. Det har vært et veldig vellykket prosjekt :)

Lene fra Lillehammer sa...

Hei du! Så trivelig at du tok deg en tur innom meg da, alltid like koselig. Jeg er nok enda mer spent på hvordan det blir her, både med hage og hus. Nå er alt så trist her men det er da antydning til litt grønt gress her da. Men jeg regner med at det blir bedre etterhvert. Her i huset er det også stort sett gubben som klipper selv om jeg tar et tak av og til jeg også. Når det gjelder på nedsiden av annekset og å utvide bedet der er det noe jeg har gått og grublet på lenge, og som unnskyldning måtte jeg si at det ble mye enklere å klippe dersom jeg gjorde det slik. Så da ble det akseptert selv om jeg må så i igjen noen steder. Lagde bl.a. et lite bed i forfjor men det ble jeg aldri fornøyd med. Så Lene, aldri mer små bed. Jeg gleder meg uansett til resultatet og å se om jeg gjorde rett.
Ha en strålende dag og lykke til med priklingen, den er jeg heldigvis så og si ferdig med.