lørdag 10. januar 2009

Innbygger i en fattig kommune og et krangelaktig fylke

Starter 2009- bloggen med et skikkelig surke-innlegg. Ikke er det hagerelatert heller.
I et par måneder nå har gatelysene her vi bor vært stengt. Det var et tiltak kommunen satte i verk for å redde økonomien. De fleste stedene er det kun nattestengt, men flere steder ble det en permanent slukking. Og det gjelder for vårt område. Det som kompliserer det hele er at vi hører til en fylkesvei, men kommunen har alltid betalt lys her. Nå når de ikke er villige til å betale, mener fylket at det ikke er deres ansvar siden de ikke har satt opp stolpene.
Så nå er jeg i full gang med å bevise at våre barns skolevei ikke er trygg blant annet på grunn av at det er så mørkt.
I dag skal vi ut og fotografere litt for å vise de hvordan det er. Så har jeg skrevet et brev hvor vi forlanger en befaring. For det er ikke bra forhold. Ungene (rundt 10 skolebarn) må gå i en bakke hvor det er meget smalt. Og hvor bilene ofte har litt fart for å komme opp når det er glatt. I tillegg er det skiltet med gårdstun, det er fordi det er gårder er som nødvendigvis medfører en god del trafikk med traktorer og andre maskiner. En av gårdene driver stort med potetpakking, og der er det daglig et par trailere som passerer.
Det er så trist at krangel mellom etatene gjør at vi som innbyggere blir skadelidende. Vi er bare redde for at det skal skje en ulykke slik det er nå.
Jeg har full forståelse for at de ikke betaler ukritisk dersom de mener en annen etat har ansvaret. Men for helsike: Skru på lysene og før krangelen om regninga på bakrommet!!!!!!!!!

3 kommentarer:

Harryford sa...

Ja det er så en kan sprekke av slikt! Har dessverre, eller kanskje heldigvis ikke, noe erfaring fra liknende! Ønsker bare lykke til. Jeg synes du har formulert det veldig bra!

Få lokalavisa til å intervjue ordføreren - og en som er for!!! Og referer til valget! Det teller vist mer en ungenes sikkerhet!

En undersøkelse viste at 70 % av de folkevalgtes egentlige grunn for å være nettopp det, var oppmerksomhetstrang, og ikke idealisme! Men vi trenger de jo!!!

AnitaH2 sa...

Lit lang lukkertid på fotograferingen slik at ikke blitsen viser de ungene som ikke ville vises, og tilsvarende bilde med blits. LokalTV er ofte glade i slike saker, og trailere gjør seg i et medium som viser bevegelse. Journalistene der er i tillegg fagfolk på dramatisering og vinkling.
Kanskje har fylket noen forskrifter om ansvar for veiene sine selv om det ikke er de som har satt opp stolpene? Fylkesmannen skal være statens mann og håndheve slikt overfor fylket, tror jeg. Lykke til!

Gry sa...

Lykke til! Det er egentlig helt forferdelig. Dersom folk ikke bruker refleks er det nesten umulig å se noen på en smal veg i mørket. En ting er de aller minste hvor foreldrene sikkert påser at de har refleksvester. Men hva med de litt eldre barna? Du får ikke dem til å gå med vest, og som oftest går de med mørke klær som gjør dem enda vanskeligere å få øye på.