fredag 24. april 2009

Nå spirer det både inne og ute

Har vært en runde ute og kikket nå når regnet har vasket bort all snøen. Og det er så mye som spirer. Flere av løkene jeg satte ned alt for sent i høst spirer, pionene har overlevd og flere av Eide-staudene spirer. Juhu, jeg er så glad. Liljer ser jeg ikke liv i ennå, måtte grave ned en løk som plutselig lå helt "barfota". Men også liljene ble satt sent ned, så det blir spennende.
Inne har spiringa kommet godt igang. Blodbeger slynger seg overalt, men jeg klipper nådeløst ned de som våger seg over i ei anna potte.
I går satte jeg ned løkene jeg bestilte sammen med Jolima. Sjokoladekosmos hadde allerede grønne skudd. Da så det verre ut med mine egne vinterlagra knoller fra i fjor. De var helt inntørket. Lagringa har altså ikke vært god nok, må nok finne et nytt sted til neste vinter.
Stiklingene jeg "plukket" på Tenerife har begynt å få røtter. Pellisene har foreløbig ikke gitt røtter, men de kommer nok. Flere av de andre plantene er spennende saker som jeg ikke har peiling på hva er. Blant annet en sukkulent som hadde nydelige blomster.
Ellers har jeg begynt med rundvask på kjøkkenet, det er bare helt nødvendig. Men så vanvittig kjedelig......det verste som finnes. Skrev på Facebook at jeg er spent på om jeg blir ferdig med kjøkkenet til konfirmasjon. Fikk mange spørsmål om når vi har konfirmasjon. Og da jeg skrev at det ennå er tre år til, skjønner de fleste at det ikke akkurat går fort når det gjelder meg og vasking.
Nå er vi straks klar til å dra på hytta. Gubben er kjørt, jeg har bare et par turer til og fra bursdag med ungene før jeg setter kursen utover. Deilig å komme til varm hytte. Og så er det mange uker siden vi har vært der, så det skal bli deilig.
Har med litt fagstoff fordi jeg skal være med på et kurs i forflytningsteknikk på mandag, og det kan jeg lite om. Så jeg må vel lese meg litt opp i løpet av helga. Arbeidsdagene flyr avgårde, så det blir lite tid til å lese.
Men jeg skal også sørge for å ha med nok rødvin og et par strikkinger.

Ingen kommentarer: